Digitale transformatie! Wat is dat eigenlijk?

door: Henry Been op: 4 juli 2017

Digitale transformatie! Wat is dat eigenlijk?

Het is al weer een week of vier geleden dat SnelStart officieel is uitgeroepen tot Microsoft Country Partner of the Year 2017. Een periode die is omgevlogen. Een periode vol gewoon werken, maar ook feest, felicitaties en genieten van wat je hebt bereikt. Maar wat hebben we nu eigenlijk bereikt? Wat maakt ons nu zo’n bijzondere partner? Wij zijn hét icoon van digitale transformatie in Nederland, maar wat is dat eigenlijk?

Digitale transformatie

Digitale transformatie is niet een feestje voor techneuten. Digitale transformatie is een verandering voor de hele organisatie. Een verandering waarin IT verschuift van een ondersteunende, uitvoerende rol naar een centrale plek in de organisatie. Ontwikkelaars realiseren niet langer alleen de wensen van anderen, maar jagen wensen aan en scheppen actief nieuwe mogelijkheden en kansen. IT heeft een sturende en actieve invloed op alles wat er in de organisatie gebeurd. Een hele andere rol dus. Een rol die betekent dat het accent minder ligt op het maken van software, maar veel meer op dienstverlening en het creëren van klantwaarde.

Dat laatste betekent ook dat onze klanten niet langer alleen de software (het product) kopen en daar relatief onafhankelijk mee werken, maar dat we het op ons nemen om onze klanten te ontzorgen op het gebied van factureren en de boekhouding. Niet meer één of twee keer per jaar een nieuwe versie, maar elke week een update. Niet alleen met een paar verbeteringen, maar met nieuwe mogelijkheden. Zo proberen we continu met technologie een positieve impact te hebben op onze klanten.

Digitale transformatie betekent voor SnelStart: met slimme IT-oplossingen het leven van ondernemers aangenamer maken. Elke dag weer.

Niet altijd gemakkelijk

Hoewel we als overwinnaar uit die digitale transformatie zijn gekomen, was het ook niet altijd makkelijk. Mijn collega’s Carlo Kuip en Ivo Huizinga hebben al verteld over de eerste ideeën en de aanzet tot de realisatie daarvan, maar daarop volgende jaren van ontwikkeling.

In vier jaar heb ik gezien hoe het aantal werknemers bij SnelStart is verviervoudigd en we zijn uitgegroeid tot een bedrijf met 125 werknemers. We hebben tegenwoordig een moderne en vooruitstrevende ontwikkelafdeling, waar de nieuwste technieken en development practices gebruikt worden. We zijn cloud ready en werken hard aan een moderne desktop en webapplicatie als onderdeel van onze hybride strategie.

Ook werken bij één van de meest vooruitstrevende IT-bedrijven van Nederland? Bekijk onze vacatures en ontdek de mogelijkheden en kansen bij SnelStart.

Dat klinkt heel mooi (en dat is het ook), maar het heeft ook een boel van ons gevraagd. We hebben niet even het roer omgegooid. Nee, als bedrijf zijn we begonnen aan een lange reis waarin we zijn veranderd van een software verkoper naar online dienstverlener. Als bestaande organisatie hebben we onszelf moeten vormen op een manier die beter aansluit bij de huidige tijd. Ik ben er van overtuigd dat nog veel meer software leveranciers die transformatie door zullen moeten gaan of anders zullen verdwijnen. En ook niet iedereen die aan die transformatie begint, zal hem kunnen afronden.

Voor ons geldt echter dat wij die transformatie niet alleen zijn ingegaan, maar ook succesvol hebben afgerond: een voorbeeld van digitale transformatie. We zeggen het al een tijdje tegen elkaar: SnelStart doet weer mee. Maar nu zeg ik: SnelStart is een voorbeeld voor velen.

En nu?

Blij en trots als we zijn, ondertussen zijn we natuurlijk ook gewoon weer knetterhard aan het werk. Op de lauweren rusten is er niet bij. Elke dag staat bij ons in het teken van onze klanten verder ontzorgen. We werken al weer naar het volgende hoogtepunt toe: Microsoft Inspire. Met negen andere collega’s reis ik op 8 juli af naar Washington voor de partnerconferentie van Microsoft. Met z’n tienen hebben we maar één taak. Het inspireren van onszelf en van onze collega’s op Texel, zodat we boekhouden nog makkelijker kunnen maken voor u en onze (toekomstige) klanten.

Wil jij ook bij ons (software) ontwikkelen?


Henry Been

Door Henry Been

Nieuwsgierig naar hoe SnelStart software ontwikkelt? Regelmatig probeert Henry Been zijn kennis te delen door middel van interessante blogs. Henry is software architect bij SnelStart. Zijn interesses liggen op het gebied van Cloud (Microsoft Azure), software architectuur en het ontwerpen en schrijven van testbare en onderhoudbare software.

Wat vond u van dit artikel?
Goed verhaal! of Geef een tip of stel een vraag aan Henry Been.


Volg Henry Been op social media: