Bezoek uit Seattle: Microsoft filmploeg op SnelStart kantoor

door: SnelStart op: 27 juni 2016

Bezoek uit Seattle: Microsoft filmploeg op SnelStart kantoor

Bezoek Microsoft aan SnelStartOosterend, 27 juni 2016 – Vanochtend verwelkomden we op het kantoor van SnelStart een team mensen van Microsoft. Het team is speciaal overgevlogen vanuit Seattle om opnames te maken voor een klantcase van SnelStart in de vorm van een korte video. SnelStart maakt namelijk voor de online administratie en andere online diensten gebruik van het cloudplatform Microsoft Azure. Daarnaast is SnelStart Microsoft Partner en eind vorig jaar hebben we zelfs de gouden competentie "Cloud Platform" van Microsoft behaald.

Het team van Microsoft was, ondanks de regen en harde wind, blij verrast door de prachtige omgeving van het eiland Texel rondom het kantoor van SnelStart. Bij binnenkomst in het gebouw werd de groep opnieuw verrast, ditmaal door de grote open ruimte en open werkplekken. Na een warm ontvangst door de directie van SnelStart en een korte rondleiding door het gebouw ging de filmploeg aan de slag. De beste filmlocaties in het kantoor en op de trainingslocatie Noorderhoeve werden opgezocht.

Tijdens de interviews met SnelStart medewerkers Carlo Kuip (IT architect) en Henry Been (software architect) werd er met name ingegaan op het gebruik van de Cloud en wat dit voor SnelStart klanten betekent. Wist u dat er inmiddels ruim 12.000 SnelStart administraties online staan in de Cloud? Later kwam ook de technische kant meer aan bod. Wat zijn de specifieke tools die SnelStart gebruikt? Waarom heeft SnelStart voor het Azure platform gekozen en wat zijn hiervan de voordelen? Tot slot was er ook interesse in de achtergrond van het bedrijf SnelStart. Toch grappig om te weten dat het familiebedrijf ooit begonnen is in een kippenschuur!

Microsoft Nederland ziet in SnelStart een hoge potentie qua groei op het Cloud platform genaamd Microsoft Azure. Zo zijn wij als SnelStart nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van een nieuwe functionaliteit in de Microsoft Cloud, namelijk elastische database pools. Naast de frequente conference calls met de VS in de avonduren is er ook een tijdje geleden een paar van onze developers naar Redmond afgereisd om te sparren met de productontwikkelingteams daar.

Andere redenen waarom Microsoft SnelStart interessant vindt, zijn dat we de nieuwe technologie snel adopteren en daarbij voorzien van uitgebreide feedback. Daarin investeren we bij SnelStart veel tijd, maar dit levert ons tevens een heleboel op qua kennis, product features en toepasbare expertise. Deze kennis delen we vervolgens weer. Lees bijvoorbeeld het artikel in het SDN Magazine (Software Development Network) waarin Henry Been het veilig beheren van Azure Resources vanuit C# uitlegt.

Uiteindelijk zal de video van ongeveer 3 minuten met name een inspiratiebron zijn voor andere bedrijven die overwegen om dezelfde technieken te gaan gebruiken. De casestudy van SnelStart laat namelijk zien dat een transitie naar de Cloud een complex traject kan zijn, maar zeker niet onmogelijk. Daarbij speelt Microsoft een grote rol in deze ontwikkelingen. De samenwerking tussen SnelStart en Microsoft is dan ook één van de punten die terug zal komen in de casestudy.

Wordt vervolgd!