Al 5 jaar eenvoudig digitale facturen verwerken in SnelStart!

door: SnelStart op: 5 september 2016

Al 5 jaar eenvoudig digitale facturen verwerken in SnelStart!
Als 5 jaar UBL in SnelStart

Oosterend, 15 september 2016 - Ontvangt u wel eens digitale facturen van uw leverancier? Dat is goed mogelijk, want digitaal factureren wordt steeds meer de standaard. Hierbij wordt, niet alleen in Nederland, maar in heel Europa, vaak gebruik gemaakt van het universele bestandsformaat voor digitale facturen: UBL. Wist u dat het al sinds versie 10.01 mogelijk is om UBL-facturen in te lezen in uw boekhouding in SnelStart? Dit is inmiddels al 5 jaar!

UBL, wat was het ook maar weer?
UBL is de afkorting van Universal Business Language en kan worden gezien als een soort computertaal. Een UBL-bestand is als het ware een elektronische inkoopfactuur die alle belangrijke gegevens bevat voor het maken van een inkoopboeking. Inmiddels is UBL een standaardformaat voor digitale facturen dat wereldwijd gebruikt wordt. 

Gemakkelijk facturen verwerken
Het grote voordeel van UBL voor u als ondernemer of accountant is dat alle softwarepakketten die zich aan dit standaardformaat houden, UBL-facturen kunnen inlezen. Hierdoor wordt dit type facturen automatisch geboekt. Als u van uw leverancier een dergelijke elektronische factuur ontvangt, kunt u deze met één druk op de knop inlezen in SnelStart en verwerken in uw administratie! Het UBL-bestand wordt daarbij automatisch aan de eventueel daarnaast ontvangen PDF-factuur gekoppeld. U hoeft enkel nog te controleren of de factuur op de juiste grootboekrekening terecht is gekomen. Op deze manier kunt u kostbare tijd besparen. Tijd die u vervolgens kunt besteden aan datgene waar u goed in bent: ondernemen!

Meer informatie over het verwerken van UBL-facturen vindt u op het SnelStart KennisPlein.

Tip!
Onze partner eVerbinding biedt een eenvoudige oplossing om facturen, van bonnetje tot e-factuur, echt elektronisch te verwerken. En het mooie is, het zit al standaard in SnelStart. Lees hier meer over eVerbinding.

Van inkoopdocument naar UBL (e-factuur)
Wilt u beginnen met het versturen van UBL-bestanden? In SnelStart kan dit al bijna 5 jaar! U voegt eenvoudig een UBL bestand toe aan de facturen die u aan uw klanten verstuurd. Uw klant kan deze vervolgens automatisch inlezen. Of u ook de inkoopfacturen van uw leveranciers direct in kunt lezen, is afhankelijk van uw leverancier. Wanneer uw leverancier geen UBL bestand aan u mailt, kunt u de PDF van de inkoopfactuur aanbieden aan een partij als go2UBL, partner van SnelStart. Deze partij zet de PDF voor u om naar een UBL bestand, waarna u de factuur kunt inlezen in SnelStart.

 
 
tubeembed

 

Hoe werkt go2UBL?
De inkoopdocumenten (waaronder ook kas, pin, handgeschreven facturen en dergelijke) levert u per mail of door middel van een app aan bij go2UBL. Vervolgens worden de inkoopdocumenten door go2UBL verrijkt met een UBL-bestand en afgeleverd op een daarvoor afgesproken locatie. Hierna kunnen de PDF-inkoopdocumenten op basis van het UBL-bestand ingelezen en verwerkt worden binnen SnelStart. 

De werkwijze van go2UBL levert u naast het gemak nog een aantal bijkomende voordelen op, zoals controle op de factuurvereisten en eventuele spookfacturen. Meer informatie over go2UBL vindt u op onze software partner pagina.