9 tips om in 2017 nog makkelijker te boekhouden in SnelStart

door: Marco Hage op: 20 december 2016

9 tips om in 2017 nog makkelijker te boekhouden in SnelStart

Toch even terugkijken! Het afgelopen jaar heeft SnelStart namelijk veel gerealiseerd om boekhouden nóg makkelijker voor u te maken. Start 2017 met een frisse blik en ontdek het gemak voor uw bedrijf. U besteedt in 2017 toch ook graag minder tijd aan uw administratie? Doe er uw voordeel mee in een gelukkig nieuw boekjaar!

1. Automatische updates

U wilt toch ook altijd werken in de nieuwste versie? Download en installeer eenmalig en SnelStart doet de rest. Nieuwe versies worden geïnstalleerd terwijl u werkt. De nieuwe versie en functionaliteit is direct beschikbaar indien u SnelStart opnieuw heeft opgestart.

2. Online administratie

Met SnelStart kunt u overal ter wereld boekhouden en factureren. Zet hiervoor uw bestaande administratie handig en veilig in de Cloud. Met de pakketten SnelStart inStap t/m inZicht en Accountant zet u eenvoudig uw administratie in de Cloud. Een bijkomend voordeel is dat u en uw accountant kunnen samenwerken in dezelfde administratie. Geen gedoe meer met het uitwisselen van periodes of met back-ups? Gebruik de online administratie!

3. Bankkoppelingen

Heeft u een zakelijke bankrekening bij ABN AMRO of bij Knab? Dan koppelt u deze eenvoudig aan uw administratie in SnelStart. U hoeft u bankafschriften nooit meer zelf te downloaden. Per bankrekening stelt u eenmalig de koppeling in uw bankmutaties worden dagelijks automatisch geboekt.

4. Documenten opslaan bij boekingen

Bewaart u ook nog steeds uw inkoopfacturen en bonnen in een papieren archief? Dat kan handiger. Scan ze in als afbeelding of PDF-bestand en voeg ze eenvoudig toe aan uw boeking. Ook facturen die u elektronisch heeft ontvangen kunt u gemakkelijk toevoegen. U voldoet hiermee aan de bewaarplicht van de Belastingdienst en uw accountant heeft de documenten direct bij de hand als hij de boeking controleert.

5. Vernieuwde factuurlayout

De vernieuwde factuuropmaak bevat automatisch alle noodzakelijke gegevens in een modern uiterlijk. Of u nu incasseert, verkoopt aan het buitenland of crediteert. De eerste factuur is snel gemaakt. Uw eigen logo op de factuur? Geen probleem. Door het toevoegen van een afbeelding personaliseert u eenvoudig uw factuur.

6. Thema’s en kleurstellingen wijzigen

Brengt kleur aan uw boekhouding. SnelStart 12 heeft een frisse en heldere kleurstelling. De contrastrijke kleuren zorgen voor een goede leesbaarheid. Houdt u van variatie, geeft u SnelStart liever een persoonlijk tintje of wilt rust aan uw ogen? Kies dan uit één van de twaalf verschillende thema's.

7. KVK-koppeling

Bent u een nieuwe klant of leverancier aan het invoeren? Maak dan gebruik van de gegevens in het handelsregister van de Kamer van Koophandel. Zoek eenvoudig op naam of adres, selecteer het juiste bedrijf in importeer de belangrijkste gegevens in één keer in uw administratie. Vul eventueel de gegevens aan, klik op Opslaan en uw relatie is gereed.

8. Financieel dashboard

Heeft u al uw administratie in de Cloud? Dan controleert u op elk gewenst moment, waar ook ter wereld, hoe uw bedrijf presteert. Log in met uw e-mailadres en wachtwoord voor SnelStart 12 en u hebt direct inzicht via ons financieel dashboard. Geen computer? Geen punt! Gebruik gewoon uw laptop, tablet, iPad, iPhone, Macbook of smartphone.

9. Bankafschriften inlezen verbeterd

Minder controle door beter koppelen. Bij het downloaden van afschriften kunt u vaak niet meer kiezen in welke map u het bestand wilt opslaan. Lastig? Nee hoor, want met de knop Afschriften inlezen leest u in vanuit elke map. Door de vernieuwde manier van inlezen wordt nu al meer dan 90% van de mutaties direct goed verwerkt. U hoeft dus minder te controleren. Na het inlezen van een bankafschrift kunt u de regels opnieuw koppelen. Handig, voor als u uw inkoopfacturen pas later geboekt heeft.

SnelStart videoboodschap Gelukkig nieuw boekjaar!

Direct gebruik maken van deze functionaliteit? Installeer de nieuwste versie of kijk eerst voor een uitgebreider overzicht.

Bekijk onze videoboodschap!