8 redenen om uw btw-aangifte tijdig te verzenden

door: Koen Snoek op: 24 april 2015

8 redenen om uw btw-aangifte tijdig te verzenden

8 redenen om uw btw-aangifte tijdig te verzendenDe btw-aangifte is periodiek en voor elke ondernemer verplicht. Deze kan per maand, kwartaal of jaar worden ingediend. In ons vorige blog kunt u lezen waarom u btw moet afdragen. Wanneer u btw afdraagt beslist u doorgaans zelf, maar waarom kiest het merendeel van de ondernemers de aangifte op de laatste dag te doen? Wij geven u 8 redenen om uw btw-aangifte tijdig te verzenden.

Ondernemen is leuker dan cijfers

Ondernemend Nederland is goed in ondernemen en haar passie te verwezenlijken. Boekhouden is vaak een noodzakelijk kwaad en wordt graag uitgesteld. Over de omzet dient omzetbelasting te worden betaald en dient u uw onderneming te verantwoorden. Veel zzp-ers weten cijfermatig te weinig over hun administratie.

Overdag bent u op de werkvloer en ’s avonds moet er met een vermoeid hoofd worden gefactureerd. Wellicht is het een idee om uw boekhouding samen met uw partner te doen. Bijvoorbeeld twee keer in de week. Dit werkt 2 kanten op, meer tijd voor elkaar en een up-to-date boekhouding!


Voordelen om uw btw op tijd te versturen

Streef ernaar om uw aangifte op de 1e dag van het nieuwe kwartaal / maand te versturen. Deze mindset zorgt ervoor dat u elke periode een uitdaging heeft en welke ook nog eens de volgende 8 voordelen oplevert:

  • Minder stress. Men beweert dat gezonde stress goed voor de ondernemer is. Dit is deels waar, maar door uw btw-aangifte tijdig in te zenden zult u minder stress ervaren en dus minder fouten maken.
  • Meer rust. Doordat u minder stress ervaart, maalt u minder in u hoofd. Dit zorgt voor rust en uiteindelijk meer focus en betere resultaten.
  • Voorkom boetes. Niemand geeft graag onnodig geld uit. Voorkom boetes en bespaar hiermee dus geld welke u in uw onderneming kunt houden.
  • Meer inzicht. U zult sneller rapportages en resultaten inzichtelijk krijgen.
  • Frisser die maand in. Als u deze 'must do' taak eerder doet, heeft u rust en dus meer energie. Dit werkt in alle facetten door. Denk hierbij aan betere prestaties en vrolijker op het thuisfront.
  • Sneller beslissingen nemen. Door sneller inzicht te hebben kunt u sneller schakelen en hierdoor potentiele groei ervaren.
  • Geen onverwachtse 'beren' op de weg. Ook de techniek (internet) kan u in de steek laten. Bijvoorbeeld als u tijdig de aangifte probeert te versturen en er een onverwachtse storing is, of als u accountant ziek is en hij altijd uw aangifte verzorgt. In dit soort situaties heeft u nog ruimschoots de tijd voor een alternatief.
  • Betere liquiditeit. Als u eerder uw aangifte verstuurt, ontvangt u eerder uw nog te vorderen tegoed terug. Dit zorgt 'sneller' voor een betere liquiditeit.


De btw-aangifte vanuit SnelStart versturen

Vanaf SnelStart 12 is het mogelijk om de btw-aangifte via ons SBR overheidscertificaat te versturen. Alles kan vanuit het vertrouwde SnelStart worden verzonden en er hoeft niet extern op de belastingdienst website te worden ingelogd. Bekijk hieronder de grote voordelen om uw btw-aangifte vanuit SnelStart 12 te doen.

 

Bent u nog geen klant van SnelStart, maar wel geinteresseerd? Wij nodigen u van harte uit uw volgende btw-aangifte in SnelStart te doen. Probeer SnelStart dan 30 dagen gratis!
30 dagen gratis proberenDit blog is geschreven door Koen Snoek, Medewerker Klantenservice bij SnelStart