3 dingen die niet op uw agenda van 2018 mogen ontbreken

door: Gerrit Valkenburg op: 24 november 2017

3 dingen die niet op uw agenda van 2018 mogen ontbreken

Het is bijna december. Alhoewel de laatste maanden van dit jaar nog niet voorbij zijn, is er genoeg informatie beschikbaar om even stil te staan en terug te blikken op het afgelopen jaar. Met die informatie in uw achterhoofd, is het des te beter om vooruit te blikken op het jaar dat voor u ligt. Voor welke uitdagingen staat uw organisatie? En welke best practices van vorig jaar nemen we mee? In dit blog neem ik u mee in de onderwerpen die niet mogen missen op de agenda van 2018.

De trends waarmee u aan de slag gaat

2017 stond onder andere in het teken van machine learning en augmented reality. Ook blockchain zorgde voor gespitste oren. Mooie termen, maar de vraag die ik daar als reactie veelal op krijg is: “Al die trends; het gaat zo snel! Hoe kan ik dat als organisatie nou bijhouden?”. Een terechte vraag. Echter gaat het niet om hóe een bedrijf al die trends kan implementeren, maar met wélke trends uw bedrijf aan de gang gaat. Het zou per slot van rekening funest zijn om met elke trend mee te gaan. Niet elke trend past bij uw organisatie en vice versa.

Zorg dus dat u nog voor 2018 begint en op de hoogte bent van de trends in uw branche. Heeft u er wel eens aan gedacht om een impactanalyse te maken van trends? Door de mate van invloed en de mate van waarschijnlijkheid over twee assen te verdelen, krijgt u inzicht in de trends die de meeste aandacht verdienen.

Welke juridische veranderingen verdienen uw aandacht?

Naast branchespecifieke trends, zijn ook juridische veranderingen een belangrijk punt om mee te nemen in 2018. Waar trends nog enigszins kneedbaar zijn, staan regels en wetten vast. Er is daardoor weinig dat voor wankelheid zorgt dan onverwachte juridische veranderingen. Denk bijvoorbeeld eens aan het over het hoofd zien van arbeidsrechtelijke veranderingen. De gevolgen hiervan kunnen groot zijn.

Een aantal veranderingen die in 2018 van kracht gaan:

Op deze website staan de wetswijzigingen die per 1 januari 2018 ingaan en van belang zijn voor ondernemers, op een rijtje.

De automatiseringsslagen die u in 2018 gaat maken

Ten slotte gaat uw bedrijf in 2018 ongetwijfeld voor meer kwaliteit en meer kwantiteit. Het automatiseren van handelingen die normaal handmatig gebeuren, kunnen daarbij helpen. Een aantal voordelen die automatisering in het algemeen heeft, zijn soepeler lopende bedrijfsprocessen en een grotere wendbaarheid van uw organisatie. Heeft u een productiebedrijf? Dan kan grip op uw voorraadbeheereen belangrijke inhaalslag zijn. Twee vragen die voor u als SnelStart gebruiker de moeite waard zijn om mee te nemen op de agenda voor 2018, zijn:

1. Hoe kunnen we minder fouten maken met het tellen van de voorraad?

Tijdens voorraadtellingen die handmatig worden uitgevoerd, worden vaak fouten gemaakt. Dat dit gevolgen heeft is niets nieuws onder de zon. Denk maar aan die keer dat er een bestelling werd geplaatst via uw webshop en er misgegrepen werd. De afdelingen verweten elkaar van onnauwkeurigheid en de klant was teleurgesteld. Een barcodescanner die gegevens automatisch in SnelStart registreert, kan dit voorkomen. Maakt u hier nog geen gebruik van? Dan is de agenda van 2018 een perfecte plek om dit aan de kaak te stellen.

2. Kunnen we handmatige handelingen automatiseren?

Heeft u uw voorraad vastgelegd in Excel? Dan ziet u ongetwijfeld onnodig veel tijd verloren gaan aan het handmatig overzetten van deze gegevens naar SnelStart. Dankzij handige koppelingen, zoals S-Flex Voorraadimport, kunt u met een paar klikken de gegevens uit Excel overzetten naar SnelStart. Zo kunt u of een van uw medewerkers zich focussen op de dingen die er écht toe doen.

 Natuurlijk zijn er nog veel meer onderwerpen die op de agenda kunnen staan. S for Software houdt zich ook in 2018 weer bezig met automatisering en andere trends en ontwikkelingen. Ook hopen wij in 2018 weer veel SnelStart gebruikers een slag te kunnen laten maken met onze producten.


Gerrit Valkenburg

Door Gerrit Valkenburg

Gerrit is eigenaar van SforSoftware, partner van SnelStart en specialist in het slim automatiseren van bedrijfsprocessen. Gerrit is binnen SforSoftware verantwoordelijk voor de algemene directievoering, marketing en verkoop. Zijn uitdaging? Het ontwikkelen van software die samenwerkt met SnelStart.

Wat vond u van dit artikel?
Goed verhaal! of Geef een tip of stel een vraag aan Gerrit Valkenburg.


Volg Gerrit Valkenburg op social media: