Van jaarafsluiting naar nieuw boekjaar

Van jaarafsluiting naar nieuw boekjaar

Voor accountants

Vaste activa in Web

Het is vanaf nu mogelijk om bedrijfsmiddelen toe te voegen in SnelStart Web. Maandelijks wordt er automatisch een percentage afgeschreven. Handmatig invoeren van afschrijvingen is hierbij verleden tijd.

Online Samenwerken

Als accountant een meer adviserende rol aannemen. Dat kan! De online administraties in SnelStart worden steeds slimmer dankzij RGS. Dit in combinatie met Online Samenwerken bespaart jou enorm veel tijd.

Waarom kiezen ondernemers voor SnelStart? 

Heeft jouw klant nog net dat duwtje in de rug nodig om voor SnelStart te kiezen? Deze vergelijkingstabel helpt jou daarbij. Op naar Online Samenwerken met jouw klant in SnelStart!

Download nu

FAQ

Hoe zit dat eigenlijk?
Kan ik de definitieve jaarafsluiting van mijn klant nog terugdraaien?
Geen probleem! Ga naar het tabblad 'Boekhouden' in SnelStart 12. Kies voor boekjaar afsluiten en jaarafsluiting [boekjaar] terugdraaien. Lees het hier nog even rustig na.
Is er een handig stappenplan voor de jaarafsluiting?
Ja! Hier vind je een stappenplan.
Ik heb het boekjaar van mijn klant nog niet afgesloten, kan mijn klant al wel werken in een nieuw boekjaar?
Ja, dat is geen probleem. In SnelStart Web kan de klant direct werken in een nieuw jaar. Voor SnelStart 12-gebruikers is het verstandig om eerst een voorlopige jaarafsluiting te doen, zodat jouw klant wel gewoon zijn saldo's in de dagboeken heeft staan. Bekijk hier hoe je de voorlopige jaarafsluiting maakt.
Het boekjaar is afgesloten, maar er missen saldo's?
Misschien is er na de jaarafsluiting toch nog iets geboekt in het oude boekjaar. Geen probleem, je kunt het boekjaar nog een keer afsluiten. Alle boekingen van het boekjaar worden dan meegenomen. Zie hier hoe het werkt.
Ik wil Online Samenwerken, kan ik blijven werken in SnelStart 12?
Ja, dit kan. Het is wel belangrijk dat de administratie online staat. Verder kun je zelf kiezen of je in SnelStart 12 of Web werkt. Je kunt er ook voor kiezen om in beide systemen te werken.
Ik wil Online Samenwerken, kan ik zelf bepalen wat ik doe en wat mijn klant doet?
Jij bespreekt met jouw klant wie wat doet. Jullie kunnen tegelijkertijd in de administratie werken. Maak goede afspraken om dubbel werk te voorkomen!
Hoe stel ik Online Samenwerken in?
Volg dit handige stappenplan.

inCompany training: SnelStart bij jou op kantoor

Wil jij met jouw kantoor alles uit SnelStart halen? Efficiënter werken? Online Samenwerken introduceren bij klanten? Trainer Tom komt graag bij jou langs.